sâmbătă, 3 iulie 2021

Educație sexuală - din viață învățate

Din dezbaterea care se desfășoară de mulți ani între cele două extreme ale creștinismului, catolicismul occidental care a produs niște societăți aparent libertine (se spune că datorită faptului că au renunțat la post) și pe care creștinii conservatori din ortodoxia răsăriteană le văd ca ideologii (de gen, neo-marxiste, ș.a.m.d) și pe care preferă să le discute pe la colțuri sau să le treacă complet sub tăcere, cu privire la educația sexuală.

E de menționat că în înțelepciunea umanității avem învățături elaborate despre sex și viața sexuală de la Kama Sutra, cea a lui Vatsyayana, la cartea lui Deepak Chopra despre Kama Sutra lui Vatsyayana și sfaturile comprehensive și elaborate ale Părintelui Arsenie Boca chiar în creștinism sau ale lui George Ivanovici Gurdjieff.

Prin urmare material există din belșug și în partea răsăriteană și chiar din surse de încredere și chiar creștine.

Menționez că nu am citit Kama Sutra în integralitate și nici cartea lui Deepak Chopra dar am citit pasaje și o introducere din cartea scrisă de Deepak care mă face să o recomand ca o sursă de încredere pentru cine dorește să se informeze.

Introducerea în sex provine de la sensul lui procreativ, sacru. Energia sexuală este sacră și fiind viață inteligentă are potențial infinit de manifestare. Modul în care canalizăm energia sexuală determină modul ei de manifestare în creație, ca urmași, artă, spiritualitate.

Aici voi atinge doar câteva aspecte legate de considerente de natură fiziologică și procreativă, invitând pe cei curioși să recurgă la referințele pe care le-am menționat pentru a explora în siguranță această dimensiune fascinantă a existenței umane.

În primul rând e nevoie să înțelegem că din punct de vedere al dorinței de împreunare nu toți oamenii sunt la fel așa încât voi vorbi din experiența mea care mi-a fost accesibilă în mod direct.

În anii tinereții începând de la vârsta pubertății sexualitatea începe să dea ghies, cerând în mod firesc să se manifeste. Femeia se maturizează sexual și emoțional mai rapid decât băiatul așa încât la 11-12 ani, eu am auzit pe un băiat din România spunând că mama lui l-a născut la 11 ani și era un băiat volubil, vesel și cu priză la femei, iar băiatul, conform cu ce spune Ayurveda undeva în jurul vârstei de 25. Actul sexual datorită transformărilor ce au loc în perioadă pubertății, și care trebuie tratate cu respect și înfrânare, poate avea loc abia după vârsta de 16 ani la fete și 25 de ani la băieți dar am urmărit un video cu o doctoriță din India cu studii de Ayurveda care a spus că  se poate coborâ limita inferioară cu 5 ani pentru băieți.

Uniunea sexuală este un act sacru care unește sufletește.

Atracția și plăcerea cauzată de actul sexual în sine este ceea ce face ca oamenii să caute în mod firesc a se împreuna. Femeia fiind partea pasivă nu are această nevoie sexuală de împreunare decât în perioada eliberării ovulului care se întâmplă în funcție de perioada ciclului de la 4 sau 5 săptămâni undeva aproape de jumătatea perioadei și asta face ca perioada fertilă să fie 1 sau 2 zile înainte de eliberarea ovulului.

Rezultatul unei împreunări cu succes în perioada fertilă a femeii este sarcina, care pune pe stop împreunarea, întrucât în perioada sarcinei nu se mai recomandă împreunarea pentru a proteja dezvoltarea copilului.

Întrebarea e ce se întâmplă cu nevoia sexuală a bărbatului în următoarele 9 luni și chiar încă vreo câteva luni bune după naștere, în care tânăra mamă se reface ?

Desigur răspunsul moralei clasice este înfrânare.

Acum apare o confruntare cu o realitate cu care femeia în sine nu are o problemă fiind cea care știe să-și aleagă partenerul în așa fel încât să fie lângă ea și afectiv dar pe care bărbatul tânăr ar putea avea o surpriză ca după cele o lună, două sau poate chiar ore bună oară sau chiar minute să constate că nu mai poate da curs plăcerii pentru care Natura s-a gătit în fel și chip atrăgându-l, momindu-l și seducându-l.

Pentru a proteja mama și copilul societatea a venit cu o formă de protecție care să ofere garanții de siguranță sporită femeilor și copiilor ca viitori membri ai societății și anume: căsătoria.

Căsătoria este un mod abil de a exploata inocența bărbatului și a profita de ignoranța provenită din lipsa unei educații sexuale adecvate pe care societatea, ca și cumul de instituții, împreună cu clerul le oferă femeii ca un soi de pavăză ocrotitoare.

O dată angajamentele luate, femeia trece de la a fi dependentă de bărbat, afectiv și fiziologic, la a avea puteri nelimitate pe Pământ.

Sigur uneori puterile nelimitate puse în mâna oamenilor responsabili vor fi folosite pentru evoluția conștiinței dar aici e de avut în vedere că bărbatului i se cere a fi sursa și chezașul a ceea ce este necesar femeii, la discreția acesteia. Sigur dacă doar femeia ar fi cea cu care se căsătorește bărbatul ar fi simplu dar o dată cu căsătoria și jurămintele civile și religioase practic se preia responsabilitatea pe viață de a face față perfect unei lumi imperfecte al cărei truc de a mima perfecțiunea pentru că nu are încredere în cel care își ia angajamentul sunt actele de la cununia civilă.

Deci o societate care nu are încredere în oameni, împreună cu clerul care nu vede uniunea sexuală firească ca un act sacru ci ca unul animal care se sacralizează doar prin taină sau ceremonia căsătoriei sau jurăminte furișează, astfel profitând de ignoranța tinerilor și de inocența lor, acest mijloc prin care poate apoi să-și justifice orice scăderi prin incapacitatea bărbatului de a respecta angajamentul dat.

Cu o asemenea putere la îndemână, femeia la prima umbră de îndoială, care poate apărea în perioada sarcinii în care e mai labilă emoțional sau în urma unei depresii post partum se poate închide emoțional și se poate transformă peste noapte făcând cerințe iraționale care sunt sprijinite tacit de toate instituțiile, de tot clerul și de milioane de oameni aflați și ei în situații similare în care au intrat fără să realizeze în ce se bagă.

Măcar de ar fi acestea pentru dezvoltarea armonioasă a copilului dar să nu ne amăgim căci de cele mai multe ori astfel de situații urmăresc doar siguranța fizică și prea puțin pe cea psihică și spirituală care ar trebui să urmărească să înlăture vălul ignoranței mai întâi la viitorii părinți.

Cu alte cuvinte bărbatul e nevoie să fie conștient de acestea și să fie pregătit spiritual, să aibă practicile conștiente, cum e meditația sau rugăciunea pentru a face față într-o atare situație. E nevoie de a se face cunoscute și practicate valorile spirituale comune ale celor doi, care sunt baza unei relații sexuale, afective și mentale armonioase, prin disiparea vălului ignoranței.

Aici e nevoie de pricepere și discernământ în a înțelege nevoile reale de împreunare ale bărbatului care e posibil să poată să se împreuneze cu mai multe femei, cum este în Islam unde bărbatul înstărit poate avea până la 7 soții sau în unele cazuri cum au fost regii care aveau harem cu zeci dacă nu sute de femei. Poate că de regi nu vom mai avea parte întrucât nu mai e necesar din punct de vedere evolutiv dar e bine de știut pentru cel care se pregătește pentru o relație pe termen lung cu o singură femeie ale cărei nevoie sexuale nu sunt similare.

Valorile spirituale au în vedere religia trăită care poate fi creștinism, budism, hinduism, islam, sikhism, hasidism sau practici spirituale ezoterice primite sub inițierea unui Maestru Spiritual cum este acum Eckhart Tolle, Deepak Chopra, Sadhguru, KRISHNA Das.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu